Un espectacle de dansa i foc al pont d'Anoia serà la gran novetat de la Diada Nacional de Catalunya d'enguany a Martorell. La resta d'actes es desenvoluparan en un format similar al d'anys anteriors, amb una quinzena d'entitats que col·laboren amb l'Ajuntament, entre els que també destaca el 38è enlairament de la senyera a la muntanya.

La Noia del Riu. Terra de futur, foc i ambició és el títol d'un espectacle en què es fusionaran el foc i la dansa. Serà el proper 10 de setembre, a partir de 2/4 de 9 del vespre, al costat del pont d'Anoia. Es basa en un joc de simbolismes que inclourà actuacions de les colles de cultura popular, la marxa de torxes per les lleres del riu, el lliurament del testimoni de foc a una ballarina que dansarà en suspensió, i l'entrega de la Flama als Diables.

Senyera, sardanes i havaneres

Pel que fa a al resta d'activitats del programa, el 10 de setembre a les 7 de la tarda s'inaugurarà l'exposició fotogràfica "Martorell sobre rodes a l'Enrajolada". Després del correfoc -que sortirà del pont d'Anoia a 2/4 de 10 i arribarà passades les 10 al fossar de Sant Bartomeu, al pont del Diable- es farà l'ofrena floral i les salves d'honor. A les 10, el barri del Pla celebrarà també un sopar popular.

Del dia 11 de setembre, en destaca la trobada a les 8 del matí a la plaça de la Vila per prendre part en el 38è enlairament de la senyera a la muntanya de les Torretes.

A les 10, hi haurà esmorzar i després sardanes, al mateix punt de sortida. L'AMCAM farà paral·lelament la 23a sortida de Motos Clàssiques i Antigues durant la matinal. A les 7, les havaneres amb el grup Roques Blaves i un rom cremat tancaran els actes commemoratius.