Un mur d'escullera que s'havia acabat de construir al riu Anoia, al barri del Pi de Santa Margarida de Montbui, es va esfondrar parcialment ahir a la matinada, sense provocar ferits, segurament a causa de la pluja de dijous, malgrat que hi va haver poques precipitacions.

L'esfondrament va succeir a les 2 de la matinada. Ràpidament, s'hi van desplaçar la Policia Local de Montbui, els Bombers, i l'alcalde, Teo Romero, que va constatar que no hi havia cap situació de perill imminent, ni cap afectació, ni danys a persones. Els cossos de seguretat van tancar l'accés a la zona afectada.

L'Ajuntament va informar de l'incident a l'empresa Moix, que és l'encarregada de realitzar l'obra. Des del consistori, també es van posar en contacte amb la direcció facultativa de l'obra perquè treballin ràpidament en la reparació i per vetllar per la màxima seguretat de l'obra que estan realitzant.

Es desconeixen fins ara les causes que han provocat aquest despreniment parcial. Segons l'alcalde, Teo Romero, "des de l'Ajuntament de Montbui sempre vetllem perquè la seguretat sigui el primer element a vigilar en tota obra pública. L'Ajuntament de Montbui treballarà per depurar les responsabilitats que s'hagin pogut derivar d'aquest incident i, sobretot, per garantir que el nou talús del barri del Pi sigui l'element de seguretat en l'àmbit fluvial que reclamen els veïns del barri del Pi i els ciutadans de Montbui en general", va assegurar.