El Jutjat Penal 3 de Lleida ha absolt del delicte de maltractament animal l'extinent d'alcalde de Torà Josep Maria Alsina, acusat d'haver disparat tres trets i haver donat diversos cops a un gos abandonat que causava problemes.

Segons assenyala el jutge en la sentència, ha quedat provat que, el 29 de març del 2012, l'acusat, atenent a la trucada de l'alcaldessa de la població, va acudir a auxiliar-la en la resolució d'un problema amb un gos assilvestrat que rondava feia dies per la localitat.

Després que marxessin els agents del Seprona que havien capturat el gos i l'havien lligat a una barana, l'Alsina, en comprovar que el gos estava nerviós ja que es va abraonar sobre ell, es va dirigir a la seva furgoneta, va agafar una escopeta de caça del calibre 12mm i li va disparar a boca de canó dues vegades al cap, encara que sense causar-li la mort.

Llavors va intentar rematar-lo amb un tercer tret, i comque el gos va seguir udolant, el va rematar colpejant-lo amb un pal. Una vegada mort, va carregar-lo a la furgoneta i se'l va emportar a una finca de la seva propietat, on el va incinerar.

Malgrat considerar provat aquest relat, per al jutge "no ha quedat acreditat que l'acusat tingués intenció de maltractar l'animal o que li provoqués intencionadament un sofriment innecessari". "S'ha de concloure que, encara donant per provat que l'acusat li va disparar tres trets amb una escopeta de caça i que després li va pegar amb un pal fins que l'animal va deixar d'udolar, aquest comportament no pot entendre's com un maltractament animal", resa la sentència del jutge.