Els joves que van iniciar l'ocupació de l'Espai pels Somnis a l'antic casa de l'Església d'Igualada i els grups que s'hi han anat sumant han decidit que el seu projecte continua, que la màquina "de somiar" que ha fet funcionar aquests locals de manera autogestionada en els darrers dos anys no s'atura. El projecte té al davant l'inconvenient més important: la via judicial ha resolt que l'ocupació ha de finalitzar i que els propietaris, l'Església, han de poder disposar-ne. I, a més a més, ara hi ha posat data, el 27 de novembre.

Ahir a la nit, una cinquantena de persones, representants d'una quinzena de grups, entitats i partits polítics es van reunir i van decidir que oposaran "resistència " al desallotjament i més enllà del que pugui passar el dia 27 de novembre, aquest col·lectiu està disposat a treballar fins a la data i posteriorment per donar a conèixer el seu projecte, en el que, Êlia Palomas, ahir portaveu, definia com a "resistència comunicativa".

Què passarà en aquests propers dies encara no es fa públic. Ahir es va fer l'assemblea i es van crear diferents comissions per a les accions a dur a terme. El que sí que asseguren els col·lectius, és que tenen ganes de continuar amb aquest model de crear debat alternatiu a la ciutat d'Igualada.

Èlia Palomas explicava anit que a hores d'ara no hi ha ponts de diàleg ni amb l'Ajuntament, que en un moment va semblar interessar-se en trobar espais alternatius per als joves, ni amb la propietat, l'Església, que va decidir iniciar primer la via penal per recuperar l'espai i, desestima aquesta, ha seguit per la via civi, que finalment és la que judicialment ha prosperat.

En el cas que es confirmi la voluntat judicial de fer desallotjar el casal, Palomas explicava ahir que hi ha la voluntat dels que avui integren l'Espai pels somnis de vetllar de prop què hi fa l'Església. La propietat ha exposat que necessita recuperar aquests edifici per dur-hi a terme reformes i omplir-lo d'activitats pròpies.

Durant els més de dos anys d'ocupació (es va iniciar el juliol del 2013) a l'Espai pels somnis hi han nascut grups polítics com ara la CUP, Podem i Decidim, i plataformes socials com ara la PAH d'Igualada i l'Anoia. A més, segons expliquen els impulsors del projecte i de l'ocupació s'hi han fet diferents activitats, i el que inicialment era una reclamació dels joves, es va convertir en un espai intergeneracional, amb presència tant de gent gran com de grup de joves. Els que avui són al davant de l'Espai pels Somnis no confien poder trobar solucions ni que l'Ajuntament els ofereixi llocs alternatius.