Membres de la comunitat educativa i de la Plataforma Olesa Es Mou (POEM) es van concentrar ahir a la tarda davant l'ajuntament d'Olesa de Montserrat per rebutjar el tancament d'aules i línies de P3 de cara al curs vinent 2016-17. La manifestació es va fer just abans del ple municipal ordinari del mes de febrer, en què es va aprovar una moció consensuada pels grups municipals del Bloc Olesà, ERC, PSC, CiU i Movem Olesa contra aquests tancaments. Els manifestants que havien participat en la concentració van assistir al ple i també ho van aprofitar per donar a conèixer les seves reivindicacions.

Segons van informar alguns membres de la Plataforma Olesa Es Mou a l'inici de la concentració, en la darrera trobada que el agents socials van mantenir amb el director dels Serveis Territorials d'Educació al Baix Llobregat aquest va informar que a Olesa no es tancaria cap aula de P3 sempre que els centres en què hi ha dues línies no estiguin per sota dels 40 inscrits. Tot i que per a la plataforma aquest anunci suposa una millora respecte a les tres aules que s'havien de tancar a l'inici, encara és insuficient perquè pretenen que es mantinguin sempre les 13 classes que hi ha en els centres del municipi per als alumnes de primer any d'educació primària. Des de la plataforma destaquen que el més important és mantenir una ràtio de com a màxim 19 alumnes per aula per garantir la qualitat de l'educació.

La plataforma va fent noves passes en la seves reivindicacions i, de moment, ja ha aconseguit que el ple de l'Ajuntament li doni suport amb la moció aprovada ahir. Els Serveis Territorials i el departament d'Enseyament justifiquen el possible tancament d'aules pel descens de la natalitat, un argument que la POEM posa en qüestió en el cas d'Olesa. I és que les dades del padró municipal indiquen que el proper curs es podrien suprimir dues aules perquè hi haurà uns 50 nens menys (els nascuts el 2013). Però de cara al curs 2017-18 s'hauria de recuperar una d'aquestes línies eliminades perquè l'any 2014 va haver-hi un repunt de la natalitat al municipi. Des de la plataforma creuen que no té sentit tancar una aula de P3 quan tot indica que el curs següent s'haurà de tornar a obrir i que a més estan davant d'una gran oportunitat per poder rebaixar la ràtio d'alumnes per classe.

La concentració de la POEM s'emmarca en tot un seguit de manifestacions que s'estan fent aquests dies a la comarca del Baix Llobregat, on en un inici estava previst el tancament de fins a 21 grups de P3. Ahir també es van fer protestes davant dels ajuntaments de Cornellà i Sant Boi.