Els nens i nenes de 2n de primària de les escoles Acadèmia Igualada, Ateneu Igualadí, Dolors Martí Badia, Emili Vallès, Gabriel Castellà, Garcia Fossas, Escola Pia i Mare del Diví Pastor, van participar a la posada en comú de la Unitat Didàctica Interdisciplinària organitzada per les Escoles Municipals de Música i Art d´Igualada que es va fer a Can Papasseit (Vilanova del Camí). L'acte va tenir lloc el passat dia 2 de març.

El tema d'aquesta edició ha estat el món dels animals i el punt de partida van ser sis poemes: la cuca, el camell, els grills, la puça, el cargol i els capgrossos que formen part del llibre 'Animalari' de l´escriptor Enric Larreula. L´Albert Gumí, formador musical de l´activitat, en va fer l´adaptació musical creant la melodia i l´acompanyament instrumental adient per a cada poema.

De primer, els alumnes van assajar dirigits per l´Albert Gumí les cançons i poemes que havien treballat a l'aula amb els seus mestres, però abans de cantar un grupet d´alumnes pujaven a l´escenari i recitaven el poema que donava pas a la següent cançó, tot creant un paisatge sonor amb els instruments de què disposaven. La segona part de l'activitat va arribar després de la pausa per esmorzar, amb els alumnes disfressats de cadascun dels animals del poema amb uns barrets que havien fet ells mateixos a classe.

Un dels aspectes més emotius de l'acte va ser la presència entre el públic d'Enric Larreula, autor dels textos, que va dirigir unes paraules als nens i nenes relacionant l´aprenentatge amb el joc i la diversió.

En el treball pedagògic de la Unitat Didàctica en destaca la feina dels metres de música i de plàstica que, prèviament, havien seguit un curs de formació específic sota la guia dels formadors, així com la tascadel conjunt instrumental i la cantant solista que va acompanyar les cançons, format per professors de l´escola de música d'Igualada, i la de Marcos Orgaz, alumne de gràfica publicitària de l´escola d´art, que va fer un reportatge gràfic.

En acabar, l´autor dels poemes, els dos formadors i els mestres i les mestres les escoles de primària van rebre un llibret recordatori de l´activitat amb fotografies dels alumnes i les propostes pedagògiques del curs de formació.