L'entitat cultural més important de Masquefa entra en preconcurs de creditors

La gestió de les instal·lacions ha acumulat un deute a socis i proveïdors de més de 60.000 euos

21.04.2016 | 20:33

L'Alzinar, societat recreativa i cultural de Masquefa, ha entrat en un preconcurs de creditors. La situació econòmica ha esdevingut insostenible, perquè "els ingressos mensuals" no ens permeten cobrir les despeses, segons ha explicat a aquest diari el portaveu Isaac Parés. Es tracta de l'entitat sociocultural amb més socis del municipi, més de 800, i una associació que compta amb una llarga tradició a la població.

Els actuals responsables de l'entitat, que van accedir a la junta després d'un crispat final d'etapa dels anteriors gestors, van encarregar una auditoria que establia un termini de tres mesos per veure si l'alarmant situació econòmica tenia possibilitts de revertir o no. De moment, segons explicava Parés, el que s'ha vist és que es generen més despeses que ingressos.

Parés creu que hi ha possibilitats de revertir la situació, però que es necessita més temps per poder aplicar més mesures per trobar un finançament adequat a través del crèdit, reduir despesa de personal i instal·lar sistema, sobretot a les pistes de Padel, per poder automatitzar i agilitzar l'ús de les pistes. Parés també ha explicat, però, que fer el preconcurs "era l'única garantia que es podia donar a la tots els que no han cobrat des de fa molts mesos".

Entre els que no han cobrat hi ha proveïdors i uns 24.000 euros de diferents socis que van fer aportacions per intentar salvar les dificultats, que havien de ser puntuals, de l'entitat.

En els propers mesos, la voluntat de Parés és que s'hagi pogut trobar un ajut institucional per fer front a un crèdit am bones condicions de préstec, i per això reclama la implicacio institucional. En els propers dies té previst parlar amb els grups municipals per demanar l'ajut.

L'Alzinar gestiona un bar-restaurant, la piscina d'estiu, tres pistes de pàdel i el casal, que acull activtat de cursos i actes socials i culturals. Parés destacava que el que fa uns mesos es feia amb personal extern, ara es fa amb voluntariat, i aquest ha de ser un dels elements que permeti a l'entitat recuperar la normalitat econòmica.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema