Una aplicació per a mòbils i tauletes explicarà els castells de l'Anoia, i ho farà amb una vuitantena de veus de diferents persones de la comarca que, voluntàriament, s'han ofert per gravar la seva part. L'aplicació permetrà resseguir les tres rutes creades en el projecte Anoia, Terra de Castells, que impulsa el Consell Comarcal de l'Anoia.

L'aplicació ja està pràcticament enllestida i ha d'estar a punt en els propers dies. L'objectiu és fer promoció de les fortificacions i de la comarca a través d'aquests edificis militars. El projecte té la col·laboració de la Diputació de Barcelona i el suport dels ajuntaments de Sant Martí de Tous, Santa Margarida de Montbui, Castellolí, Piera, Santa Maria de Miralles, Òdena, Veciana, la Torre de Claramunt, la Pobla de Claramunt, Castellfollit de Riubregós, Jorba, la Llacuna, Rubió, Cabrera d'Anoia, Bellprat, Igualada i els Prats de Rei.

Els impulsors del projecte van quedar gratament sorpresos de la implicació ciutadana en el projecte. Un total de 80 persones han volgut participar desinteressadament en la creació de l'app posant la seva veu als personatges històrics a través dels quals s'expliquen tres rutes per diferents castells, torres, muralles i fortaleses de la comarca. Per agrair la seva col·laboració, el Consell Comarcal de l'Anoia ha reunit recentment els voluntaris en un acte de reconeixement.

Aquest acte va ser presidit pel conseller de Turisme del Consell Comarcal de l'Anoia, Joan Carbó, que va explicar el desenvolupament del projecte i va agrair personalment el treball desinteressat que hi havien dedicat tots els voluntaris i voluntàries.