L'Ajuntament d'Olesa de Montserrat ha posat en funcionament un pas de vianants amb semàfor a la carretera BV-1201, a l'alçada del cementiri de Can Singla per facilitar-hi l'accés a aquelles persones que es desplacin a peu. De retruc, també millora la connexió amb el polígon industrial que està situat just a l'altre cantó de la carretera.

La instal·lació d'aquest semàfor pretén posar solució a una problemàtica que ve de lluny a Olesa. La mateixa alcaldessa, Pilar Puimedon, reconeixia ahir que en els darrers temps "hi ha hagut molta gent que ha manifestat la seva preocupació" pels accessos al cementiri i assegurava que aquests intervenció servirà per "garantir la seguretat de la ciutadania" en una zona que està situada a aproximadament un quilòmetre de l'entrada al nucli urbà per la coneguda com carretera de les Carpes. Puimedon també va destacar que el pas de vianants permetrà millorar la comunicació amb el camí del riu, el qual tindrà un accés molt a prop del cementiri.

La BV-1201 és una carretera que té un índex de mobilitat diària alt, hi circulen 5.200 vehicles cada dia. A més, com que el cementiri queda fora del nucli urbà, es tracta d'un tram on els cotxes circulen a una velocitat alta. En el futur aquest volum de trànsit es pot veure incrementat considerablement per la bona connexió que té la via amb el Quart Cinturó, les obres del qual s'han reprès enguany.

El diputat d'Infraestructures Viàries i Mobilitat, Jordi Fàbrega, que va visitar dimarts les obres amb alguns membres de l'equip de govern olesà, va destacar que "no només cal entendre que hi ha una mobilitat per a vehicles, sinó també per a vianants i bicicletes".

Fàbrega va aprofitar la visita per anunciar l'aprovació de la segona fase d'aquesta intervenció, que consistirà en la creació d'un camí per a vianants que uneixi el cementiri i el polígon de Can Singla amb l'entrada al nucli urbà d'Olesa.