Àngels Chacón, primera tinent d'alcaldia a l'Ajuntament d'Igualada, va presentar ahir la seva candidatura com a número 7 a la llista de Convergència al Congrés dels Diputats per Barcelona en les properes eleccions del 26 de juny. Es premia així "la feina feta per CDC" a la capital de l'Anoia, tal com va assegurar el diputat Carles Campuzano, que va estar al costat de la regidora.

Tot i figurar com a independent, Chacón va justificar la seva presència a la llista per la "implicació" en el projecte del partit i perquè creu que els partits independentistes han d'estar presents a Madrid perquè "no podem defugir la realitat quotidiana". En aquest sentit, va apuntar que "no podem quedar indiferents" davant les accions de la "hiperactivitat" del govern espanyol per recórrer lleis catalanes i la "passivitat" que tenen en altres temes com el finançament.

La regidora va estar acompanyada per Carles Campuzano i l'alcalde d'Igualada, Marc Castells. El diputat de DiL va explicar que a Madrid "necessitem gent que vagi per feina" i va posar l'exemple d'Igualada com "un clar exponent de com una ciutat és capaç de reinventar-se en un context difícil". Per la seva banda, Castells va descriure Chacón com una persona amb "incansables ganes de treballar" i amb una "gran capacitat tècnica".

La possibilitat que la igualadina esdevingui diputada de la propera legislatura no és alta. Convergència va obtenir a les eleccions del 20 de desembre quatre representants a la província de Barcelona i, per tant, hi hauria d'haver un canvi substancial a l'hora de captar vots. Les enquestes no indiquen aquest canvi i Chacón figura al número 7. És, però, la candidata més ben situada de la Catalunya Central a la llista de CDC. Al seu darrere hi va l'alcalde de Sallent, el bagenc David Saldoni.

A Igualada CDC (o DiL) sí que va ser la força més votada, amb 4.972 paperetes, el 25,08% i 700 més que ERC, que va ser la segona força. Chacón és una de les dues igualadines que es presenten a les properes eleccions, ja que també ho farà Carolina Telechea, en el seu cas com a número 6 d'ERC. Telechea tampoc té garantit ser diputada. ERC, fa mig any, en va treure 5.