Igualada transforma la revetlla de Sant Joan en un gir que manté elements tradicionals com ara l'arribada de la Flama del Canigó. Els canvis més significatius són la celebració d'una revetlla popular a l'Escorxador i d'una revetlla familiar i juvenil al nucli antic. Però, a més a més, el programa estarà farcit d'altres actes que es fan en col·laboració amb les entitats. Hi participen l'Associació Flama del Canigó, el Club Atlètic Igualada, els Moixiganguers, les colles locals de diables, la Coral Juvenil Xalest, La Teixidora i l'Associació de Gent Gran amb el departament de Promoció Cultural de l'Ajuntament.

Marc Castells, alcalde de la ciutat, Albert Montes, en representació de La Teixidora, Oriol Puig, coordinador del festival RumbaFest, i Enric Senserrich, de l'Associació de Gent Gran, han explicat els canvis.

A partir de les 19 h s'espera l'entrada a la ciutat de la Flama del Canigó, portada en relleus per atletes i escolars igualadins des de la Catalunya nord i, a les 20 h, a la plaça de l'Ajuntament, es farà l'encesa del peveter, es llegirà el manifest de la celebració i les diferents entitats i representants de municipis de la comarca encendran les seves torxes per endur-se el foc arribat des del Canigó. L'acte tindrà un espadat dels Moixiganguers, la interpretació de Muntanyes del Canigó i l'Himne Nacional de Catalunya Els Segadors per part de la Coral Xalest. En acabar, el CAI portarà la Flama fins al monestir de Montserrat.

A partir de les 23 h, sortint des de la plaça Sant Miquel es farà el clàssic Correfoc, amb els Diables d'Igualada, els Petits Diables d'Igualada, els Pixapólvora d'Igualada i els mateixos Mal Llamp, acompanyats dels Petits Mal Llamp.

El nucli antic serà l'epicentre de la revetlla per als més joves i, fins i tot, per al públic més familiar. A partir de les 18 h, a la plaça Pius XII, es farà un espectacle infantil amb Landry el Rumbero, i es recuperaran un seguit de cançons de tota la vida que passaran pel sedàs de la rumba catalana. A les 19 hi haurà un taller de rumba, amb els Sabor de Gràcia, una activitat per a la qual cal inscripció prèvia a l'adreça casal@lateixidora.cat.

A les 20.30 h s'iniciaran els Foguerons de Sant Joan a la plaça del Pilar: amb la Flama portada des del Canigó. Hi haurà taules i cadires gratuïtes. En acabar el sopar, a les 23 h, arrencaran les actuacions musicals del RumbaFest Igualada, en un concert gratuït que tindrà la presència dels Sabor de Gràcia, els Terratombats i 9Son.

De les 22 h a les 2 h, a l'Escorxador hi haurà una revetlla tradicional amb Santi Carulla, cantant dels Mustang, i el grup Guateque, que interpretarà alguns clàssics dels anys 60 i 70.