El castell de la Pobla de Claramunt troba la complicitat del Govern

18.06.2016 | 07:42
L´alcalde, Santi Broch, amb el director de l´Agència Catalana de Patrimoni Cultural, Àlex Susanna

El departament de Cultura, a través de l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural, i l'Ajuntament de la Pobla de Claramunt van signar ahir un acord que regula la gestió compartida del Castell de Claramunt, que és de titularitat de la Generalitat de Catalunya, per tal de coordinar i millorar-ne la gestió.
La fortificació és l'element més singular de la Pobla de Claramunt per fer-ne un aprofitament turístic. En concret, l'acord articula mesures específiques relatives al manteniment, la rehabilitació i la conservació del monument, així com també assessorament i suport tècnic i museogràfic per part de l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural a l'Ajuntament de la Pobla de Claramunt, per tal de millorar l'ús públic del castell i, molt especialment, en els programes de difusió, atenció al visitant, activitats escolars i culturals i de promoció.
Alguns dels aspectes previstos en el conveni són l'ampliació dels horaris d'obertura i ofertes als visitants, projectes pedagògics específics destinats a la comunitat educativa i al públic familiar, la dinamització conjunta i el foment del turisme cultural de totes les activitats que es portin a terme al castell.
La voluntat de l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural i de l'Ajuntament és augmentar el nombre de visitants i impulsar accions que contribueixin a la preservació i divulgació d'aquest patrimoni monumental. El Castell de Claramunt és una fortalesa que data del segle X.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema