L'Ajuntament d'Igualada projecta un nou centre cívic al nord de la ciutat

Serà el cinquè del municipi i quedarà ubicat a la zona nord, en un terreny a prop de l'hospital

30.06.2016 | 07:13
L´alcalde d´Igualada, Marc Castells, amb el president de l´Associació de Comerciants Nou Centre, Arseni Méndez

L'Ajuntament d'Igualada ha iniciat el projecte per dotar la zona nord de la ciutat d'un nou equipament cívic municipal, i reforçar així els quatre que actualment ja donen servei a la capital de l'Anoia. L'alcalde, Marc Castells, ha explicat que aquest nou equipament "vol acabar d'equilibrar el municipi pel que fa a la distribució dels espais cívics i els serveis que s'ofereixen a la ciutadania". L'alcalde va presentar ahir al matí el projecte.
Per a Castells, "els centres cívics són pols d'activitat, de salut, de dinamisme i de cohesió social, fonamentals per a la vida dels barris i per a les relacions de les persones". Per això, segons explica, "volem fer una aposta decidida per fer arribar la seva influència al conjunt dels districtes". El futur equipament s'ubicarà entre l'avinguda Mestre Muntaner i el carrer Sant Martí de Tous, i es preveu posar-lo en marxa abans de tres anys.
El departament d'Entorn Comunitari ha identificat, a partir de nombroses peticions de veïns i col·lectius de comerciants, una mancança important a la zona nord d'Igualada pel que fa a equipaments cívics. Per això, l'Ajuntament ha decidit arrencar ara el projecte que preveu donar servei a aquesta àrea, que concentra més d'una quarta part de la població de la capital de l'Anoia. De moment, l'Ajuntament treballa en la concreció d'aquest futur recurs municipal, que provisionalment rebrà el nom de Centre Cívic Nord.
D'una banda, ja s'ha seleccionat el terreny considerat més adequat, una parcel·la de 1.600 m2 ubicada entre l'Hotel Amèrica i les cotxeres de la Hispano Igualadina, amb accés des de l'avinguda del Mestre Muntaner i des del carrer de Sant Martí de Tous.
Es tracta d'un terreny de titularitat privada, amb bon accés i situació cèntrica, pròxim a l'Hospital d'Igualada i a diferents parcs i zones verdes, per la qual cosa aquesta ubicació es considera "òptima" per a la consolidació d'una nova àrea d'equipaments. L'operació de compra, valorada en uns 350.000 euros, ja ha rebut el vistiplau corresponent per part del departament de Governació de la Generalitat de Catalunya.
Aquest any 2016 el consistori vol recollir les opinions de la ciutadania per tal de definir-ne els usos més apropiats. A partir d'aquí es redactarà el projecte executiu (previst per al 2017) i es farà la tramitació urbanística. El 2018 seria l'any per a l'inici de les obres del nou equipament.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema