L'Ajuntament de Masquefa hauria mantingut més temps del compte el contracte amb l'actual servei d'escombraries, segons la denúncia que ha formulat el grup municipal d'ERC a través del seu portaveu, Xavier Pérez. Per a ERC es tracta d'un cas de «possibles greus irregularitats en l'actual contracte d'escombraries de l'Ajuntament de Masquefa», i n'acusa l'alcalde, Xavier Boquete. El contracte de Masquefa data del 1986, està valorat encara en pessetes, i ha tingut diverses renovacions. ERC defensa que un contracte no pot tenir una llargada superior als 25 anys, incloses les renovacions.

El 30 de setembre del 2016 ERC va demanar el contracte i es va trobar amb una dilació en la resposta, segons ERC, i una proposta de l'Ajuntament de Masquefa anunciant que «en breu implantarien un nou sistema de recollida d'escombraries integral». La resposta als republicans va arribar el 3 de novembre. ERC considera que el contracte està caducat des del 2011. ERC demana al govern que ho resolgui perquè entén que la situació pot suposar dèficits de seguretat en les finances municipals. Consideren que es podria anul·lar la taxa d'escombraries que cobra l'Ajuntament als contribuents de Masquefa.

ERC de Masquefa assegura que fa dos mesos que espera resposta a una instància del 2 de desembre per rebre els informes tècnico-econòmics en els quals es fonamenta la taxa d'escombraries.

Des del grup d'ERC Masquefa s'acusa l'alcalde i el regidor de Medi Ambient, que fa 22 i 16 anys, respectivament, que són a l'Ajuntament de Masquefa. Afirmen que «és un exemple de la poca seriositat, el desgast i la més que ineficient gestió de l'equip de govern». I afegeixen que «el desconeixement del contracte d'escombraries és especialment greu, per que és el més important signat per l'Ajuntament».