El Banc d'Articles Reutilitzables i de Material Infantil d'Igualada ha complert dos anys de funcionament amb un increment d'activitat. Durant l'any 2016, ha rebut un total de 210 sol·licituds, 56 més que l'any anterior, i s'han repartit 368 articles. Més de la meitat d'aquestes peticions corresponien a famílies i ciutadans que tenen fills al seu càrrec. En paral·lel, s'han recollit 862 objectes i sis palets d'articles de papereria donats per la cooperativa Abacus que, en aquest cas, s'han distribuït a escoles i entitats.

Les peticions de les famílies corresponen especialment a llits, matalassos, armaris, llits de baranes i cotxets, coincidint en bona part amb les donacions, ja que els articles més rebuts, procedents de particulars i de la deixalleria municipal, han estat matalassos, somiers, tauletes de nit, armaris i sofàs. El departament municipal de Medi Ambient calcula que s'han recuperat per a la seva reutilització un total de 9.972 quilos de material, que d'una altra manera haurien anat a parar a l'abocador. Això suposa 2.442 quilos més que el 2015.

La tinent d'alcalde d'Acció Social i Igualtat, Carme Riera, considera que aquesta és «una iniciativa cada cop més coneguda pels ciutadans i pels comerços d'Igualada i això és tradueix en un increment tant de les seves donacions com de les peticions». I ha afegit que «aquest és un recurs que, en dos anys, s'ha consolidat i ha demostrat dur a terme una tasca d'un indubtable caire social i solidari».

El Banc d'Articles Reutilitzables té com a funció principal la recepció i la supervisió de diferents elements per a la seva posterior donació a persones en situació de vulnerabilitat socioeconòmica. Disposa, d'una banda, d'una cartera d'ofertes i demandes de mobiliari i material de la casa i, de l'altra, d'una cartera de material infantil i escolar, com ara cotxets, bressols o hamaques. Les donacions són totalment voluntàries i gratuïtes; les persones que donen el material no reben res a canvi i les famílies que el reben no han de pagar cap tipus de lloguer. Aquest projecte compleix dos anys de funcionament i suposa un treball conjunt des dels Serveis Socials i Medi Ambient d'Igualada.