Fa més de 30 anys (el 1983), en unes jornades de Cultura Popular impulsades per la UEC d'Olesa, es va pintar un mural al carrer Sant Josep Oriol de la població. El pas del temps l'ha deteriorat i necessitava una intervenció. Ara s'ha creat una nova comissió per fer-ne un altre de nou. Els dies 3 i 4 de juny del 2017 es tornarà a pintar un nou mural gràcies a les escoles i entitats d'Olesa vinculades a l'art i al medi ambient.

Els organtizadors han explicat que «s'està preparant una gran festa per a aquell cap de setmana, amb una nova auca que reculli el testimoni de la seva predecessora i que ens ajudi a valorar si estem fent les coses de manera correcta. Serà un acte que fomenti la participació i la unió de petits i grans amb un mural que simbolitzi les accions amb un objectiu comú: millorar la vida al planeta.

L'auca nova estarà dedicada al medi ambient. Els quadres giraran sobre diferents vessants d'aquesta temàtica i, com l'anterior, aniran acompanyats d'unes cobles que està fent, de manera original i inèdita, Jordi Vallverdú Cintas.