El Departament de Salut ha descartat que la nena de Masquefa que es troba ingressada a Barcelona pateixi meningitis. Així ho ha traslladat als mitjans de comunicació, afegint, però, que la petita segueix ingressada.

L'alcalde de Masquefa, Xavier Boquete, va explicar ahir, dimarts, a Regió7, que durant el matí hi havia una persona al CAP amb una simptomatologia que feia sospitar que podria ser meningitis. Hagués estat el tercer cas a la Catalunya Central en una setmana i el quart a Catalunya en quinze dies.

En roda de premsa, Joan Guix, secretari de Salut Pública, va informar que la pacient -fins avui no s'ha concretat que era una nena- havia estat traslladada a un centre hospitalari de Barcelona, on s'estava investigant la malaltia que l'afecta. No es va precisar la seva gravetat ni si es tractava d'una afectació vírica o bacteriana. Aquest matí ha quedat descartat que sigui meningitis.

Guix va fer també ahir una crida a la calma perquè no existeix, segons va apuntar, cap brot epidèmic ja que els casos detectats recentment "no tenen relació entre ells".