Calaf ha iniciat les obres per millorar la mobilitat de vehicles i vianants a l'avinguda de la Pau. Els propers dies s'hi instal·laran tres passos elevats perquè els cotxes hagin de reduir la velocitat, i així, millorar la seguretat dels vianants. L'Ajuntament ha advertit que per les obres, a partir de la setmana que ve, estarà prohibit aparcar a la banda esquerra en sentit ascendent, així que només es permetrà estacionar a la banda dreta.

El canvi vol resoldre el principal problema detectat en aquesta avinguda, que és la dificultat de pas quan dos vehicles es troben circulant en sentits oposats. A més, per incrementar la seguretat de les persones que van a peu, s'incorporaran tres passos elevats de vianants.

L'Ajuntament ha indicat que «aquests i altres canvis viaris al municipi, consensuats amb els veïns, estan avalats pels informes dels Serveis Tècnics de l'Ajuntament de Calaf i s'han avaluat a partir de l'Informe de Mobilitat que la Diputació de Barcelona va fer l'any 2005, i que l'actual govern municipal ha recuperat.

Durant aquesta setmana s'estan fent les obres amb la finalitat de poder elevar els passos de vianants que coincideixen amb uns treballs de canalització de la companyia del gas.