Esparreguera ja ha posat en servei la nova rotonda nord. Ahir al matí va tenir lloc la inauguració, amb la presència d'una trentena d'empresaris dels polígons de Can Roca i Can Comelles. L'anomenada rotonda de Can Roca és el punt principal d'accés al municipi per la zona nord, i és l'inici de l'eix a partir del qual es vertebra el trànsit en una de les principals zones industrials de la població.

L'acte d'inauguració es va dur a terme als jardins de l'empresa MEM SL, a tocar de la rotonda. La inauguració també va ser un punt de trobada amb els empresaris de la zona industrial nord d'Esparreguera. Per part de l'equip de govern hi van assistir l'alcalde, Eduard Rivas: el regidor d'Urbanisme, Rogeli de la Cruz; la regidora de Comerç i Turisme, Mariona Masferrer; i la regidora coordinadora de l'Àrea de Ciutadania, María Vallejo.

En representació dels empresaris i com a amfitrió de l'acte, el gerent de MEM SL, José Juan Marquínez, va agrair les millores en aquest punt d'accés al polígon i va indicar que només per part de la seva empresa cada any circularan per la rotonda uns 4.000 camions. Per la seva part, l'alcalde d'Espar-reguera, Eduard Rivas, va recordar que la rotonda inaugurada va ser una obra projectada per l'anterior equip de govern, encapçalat per Joan-Paül Udina.

Tot i que Rivas va subratllar que, «en l'anterior mandat, [quan el seu grup estava a l'oposició] es va donar tot el suport per fer realitat aquesta infraestructura», va voler aclarir que «la inauguració no és un un acte per autoacontentar-se, sinó que cal continuar treballant en els reptes que encara queden per resoldre a les zones industrials d'Esparreguera, com per exemple la neteja, l'accés a la fibra òptica o la millora de la xarxa elèctrica».

Les obres d'adequació de la rotonda nord han tingut un cost de 45.000 euros i han consistit a dotar-ne de contingut l'interior i millorar-ne l'entorn. A l'interior de la rotonda s'hi ha instal·lat un monticle amb oliveres guarnit amb escorça, gespa artificial, grava blanca i grava vermella. També s'ha millorat la il·luminació de la zona amb sis fanals nous, s'ha deixat preparada la infraestructura de rec i s'han plantat plataners als parterres.

L'arranjament de la rotonda nord d'Esparreguera se suma a la finalització de les obres al clavegueram del carrer Fornal, també al Polígon de Can Comelles.