El contracte programa entre l'Ajuntament de Calaf i Aigües de Manresa, empresa concessionària del servei d'aigua a Calaf, torna a ser damunt la taula. El ple no va autoritzar l'alcalde Jordi Badia a seguir la via per trencar el servei amb l'empresa municipal manresana, però Badia va intentar que la Generalitat li digui si el contracte amb aquesta empresa és reversible, i per fer-ho, segons ha explicat, ha hagut d'actuar notificant l'obertura d'un nou expedient per poder consultar a la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat si el contracte amb l'empresa d'aigües es pot declarar nul.

L'alcalde ha iniciat aquest nou expedient després que el ple rebutgés, en la sessió del mes de març passat, la proposta de l'equip de govern de Junts per Calaf per iniciar el procediment administratiu per declarar nul el contracte entre el consistori i l'empresa.

Per aquest motiu, el portaveu de CiU, Joan Caballol, es va mostrar sorprès perquè «si el ple aprova una cosa es tira cap a l'altra», i per això va voler «fer notar el nostre malestar per aquesta situació», i va afegir que «no cal convocar el ple. Cadascú tira pel seu costat i ja està, no hi ha més problema». Caballol i CiU són els que van prendre els darrers acords amb Aigües de Manresa que els republicans de Badia voldrien revertir.

Jordi Badia va assegurar que «no hi ha cap voluntat de saltar-nos els acords del ple, al contrari», però va recordar que la seva «voluntat és seguir endavant amb aquest tema per resoldre la qüestió» ja que la solució que es va adoptar «és injusta per als abonats». L'alcalde va explicar que en obrir aquest nou expedient «no he fet res que no pogués fer, ens estem movent dins la més estricta legalitat». I va afegir que si ignora els informes «que diuen que hi ha indicis raonables que l'acord que es va signar és nul de ple dret, em podrien acusar de cometre prevaricació i el ple no m'hi pot obligar».

L'objectiu de l'equip de govern, va manifestar Jordi Badia, és «resoldre el problema que hi ha generat, el que entenem que és una injustícia, i el primer pas és conèixer en quin punt ens trobem». Amb aquest argument l'alcalde defensa la tramesa de documentació a la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat perquè pugui dir si el contracte pot ser nul.