L'Hospital de Martorell formarà alumnes de Medicina de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya a partir del curs que ve. Ahir a la tarda, la institució universitària va signar un conveni de col·laboració amb la Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell. Amb l'acord, les dues entitats reforcen la seva aposta per fomentar la investigació i la formació en Ciències de la Salut, i constaten el seu interès per treballar conjuntament en activitats de docència, recerca i transferència de coneixement en aquest àmbit.

El conveni de col·laboració estableix que la fundació oferirà suport en la formació dels alumnes de Medicina i en altres especialitats de Ciències de la Salut, de manera que dona continuïtat al pacte que les dues institucions van firmar el 2016 i pel qual el centre va passar a ser hospital associat universitari. Des d'aleshores, una vuitantena d'alumnes d'Infermeria i Fisioteràpia s'han format a l'hospital. És previst que el curs vinent s'incorporin, també, estudiants de Podologia.

D'altra banda, l'acord deixa constància de la participació de la Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell en l'activitat de recerca en l'àmbit de les Ciències de la Salut de la UVic-UCC a través de la creació de càtedres o d'altres fórmules. Així mateix, la Fundació es compromet a treballar per la captació i provisió de talent qualificat i acreditat per implicar-se en el projecte acadèmic de la Universitat.

Igualment, a través de la col·laboració establerta es fomentaran activitats de transferència de coneixement i innovació; la formació contínua mitjançant l'organització conjunta de cursos, seminaris, simposis i congressos o la provisió de fons bibliogràfics, documentals, audiovisuals i digitals, així com la projecció internacional de la universitat.

El conveni de col·laboració el va signar Jordi Montaña, rector de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya, i Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell i president del Patronat de la Fundació Hospital Sant Joan de Déu, qui va posar en relleu que aquest conveni és el resultat de la bona gestió del coneixement i del talent a l'hospital i que reforça el centre com a referent sanitari.

L'acte de signatura també va tenir presència de Valentí Martínez, director general de la Fundació Universitària del Bages, i Manuel Álvarez, director gerent de l'Hospital Sant Joan de Déu de Martorell, qui va destacar que les sinergies entre les dues entitats permetran millorar la formació dels alumnes i, alhora, enriquir els coneixements dels professionals de l'hospital que formen els estudiants. «Aquest acord referma el compromís social de la nostra entitat i la voluntat de reforçar els vincles amb la comunitat i l'entorn», va afegir.

L'Hospital Sant Joan de Déu de Martorell va ser fundat fa 850 anys i, des del 1978, forma part de la sanitat pública catalana. El centre dóna cobertura assistencial a 160.000 habitants de municipis del nord del Baix Llobregat i alguns de l'Alt Penedès (Gelida, Sant Llorenç d'Hortons), l'Anoia (Masquefa, el Bruc) i el Vallès Occidental (una part de Castellbisbal).