L’Ajuntament d’Igualada ha fitxat els alcaldes de Castellolí i Veciana, Joan Serra i Jordi Servitje, com a nous càrrecs de confiança, i haurien de començar a treballar aquest mateix mes de setembre. Serra serà Delegat de Captació d’Inversions d’Igualada, amb un sou de 50.000 euros anuals, i Servitge serà Delegat de Barris i Promoció Turística d’Igualada, amb el mateix sou. El grup Socialistes d’Igualada ha denunciat la situació. En el darrer ple municipal es va aprovar la creació dels càrrecs, però no s’havien fet els nomenaments. Joan Serra és alcalde de Castellolí, per ERC, i Jordi Servitje, de Veciana, pel PDeCAT.

Davant aquest fet, el grup municipal dels Socialistes d’Igualada demana explicacions «urgents i immediates» a l’alcalde de la ciutat, Marc Castells, que, de moment, no s’ha pronunciat. Fonts properes a l’alcaldia, però, van confirmar ahir a Regió7 que les dues persones que han de començar a treballar de forma imminent a l’Ajuntament són Serra i Servitje.

El PSC qüestiona la selecció dels dos alcaldes per a aquests llocs de responsabilitat.

El grup Socialistes d’Igualada va demanar ahir a través d’una nota de premsa «quina és la justificació, des del punt de vista professional, dels dos escollits per ocupar aquests càrrecs a Igualada, i quina és la trajectòria laboral que els acredita per a aquests llocs». Aquest increment de càr-recs de confiança a mig mandat ha causat sorpresa a les files socialistes, que demanen a Castells «si l’Ajuntament no té prou personal per assumir aquestes tasques».

Els Socialistes d’Igualada també requereixen que Marc Castells expliqui quina serà la dedicació de Joan Serra i Jordi Servitje com a càrrecs de confiança d’Igualada, i si deixaran de ser alcaldes dels seus municipis o no. El PSC es mostra sorprès perquè l’Ajuntament d’Igualada contracti els alcaldes de Castellolí i Veciana, d’ERC i el PDeCAT, quan s’entén que haurien de dedicar-se al seu poble com a alcaldes que són: «O fan bé la seva feina a Igualada, on cobraran 50.000 euros anuals pagats pels igualadins, o fan bé la feina al seu municipi, on van ser escollits com a batlles».

El socialistes hi veuen problemes «d’ètica» pel fet de ser alcaldes i, ara, també, treballadors a càrrec de l’Ajuntament d’Igualada. Per a aquest grup, el PDeCAT d’Igualada «s’equivoca».

El grup socialista denuncia, també, la demagògia de l’alcalde Marc Castells amb els càrrecs de confiança. Expliquen que mentre era a l’oposició denunciava que hi hagués càrrecs de confiança, mentre que ara el seu govern quedarà convertit en el govern amb més càrrecs de confiança que hi ha hagut mai a la ciutat.