El nou hereu d'Òdena és Bernat Gil Bernades i la pubilla, Maria Gassó Plazas. L'elecció es va fer el passat dia 1 de maig, en un acte en què també es van triar la resta de representants del protocol floklòrit odenenc. Quim Regordosa Llamas és el nou hereuet, Ona Argelich Claramunt, la pubilleta, el fadrí és Gerard Claver Fanega i Magalí Baulida Farrés, serà la dama d'honor.

El pubillatge d´Òdena ha visccut un dels seus actes grans coincidint amb la festa major local. La proclamació de la pubilla és una tradició molt arrelada al poble. Enguany se celebrava el 40è aniversari dels Hereus i Pubilles, i el 64è dels Hereuets i Pubilletes. La pluja de dimarts va fer traslladar els actes al Teatre Unió Agrícola. ´entrega de bandes i faixes.

Els representants del 2016: la Pubilla d´Òdena, Rosó Baulida Farrés; l´Hereu, Oriol Almirón Ruiz; les dames Ma. Mercè Mensa Trullàs i Maria Gassó Plazas; l´hereuet Izan Grado Olmedo i la pubilleta Núria Miquel Ribera es van acomiadar d´un any ple d´emocions i van donar pas als nous joves que representaran Òdena arreu de Catalunya.

L´alcalde d´Òdena, Francisco Guisado, va agrair a les entitats, als veïns i veïnes la seva tasca per mantenir vives les tradicions i pel seu suport per posar en valor el patrimoni cultural del municipi.