Els visitants del Rec podran degustar alguns dels plats i productes de la gastronomia anoienca que proposa el restaurador igualadí Manel Pla, que rep el suport de la campanya l'Anoia del Camp a la Taula. El Rec.017 comença el dia 9, i les propostes gastronòmiques es podran veure de dijous a dissabte.

A tocar del Rec, a l'espai Kokken al passeig de les Cabres, hi haurà aquest espai gastronòmic en el qual es podrà tastar el menú «Km 0 Experimetal Rec». La proposta de menú inclou un entrant, un plat principal i unes postres elaborades amb productes alimentaris de l'Anoia.

L'oferta és variada. En l'apartat d'entrants es podrà degustar una amanida de contrast de fruits secs i formatge de Veciana o crema de pèsols tèbia amb encenalls de pernil, els seguiran els primers; un trinxat de l'Anoia amb cansalada i bombó d'ou, cigronada amb botifarra conill i cansalada, un xai amb ametlles, llimona, peres i prunes, entre altres propostes, i de postres es podran trobar les coques d'Igualada, mousse de mató gelatina i fruits secs i Tatin de préssec.

El menú «Km 0 Experimetal Rec» també oferirà cerveses artesanes de l'Anoia i el vi de la comarca. Darrere d'aquests plats de proximitat hi ha productors de la comarca com Formatges de Veciana, els Pèsols d'Òdena, el bombó d'ou d'Ous de Calaf, la botifarra de Calaf, el Mató de làctics La Tossa, els Préssecs de l'Ordal de Josep Vives, la Coca d'Igualada de la Pastisseria Pla, l'Oli de Can Gibert, Bodegues Puiggròs, entre d'altres.

Aquesta és la tercera vegada que Manel Pla i l'Anoia del Camp a la Taula treballen conjuntament amb l'objectiu de potenciar els valors gastronòmics i turístics de la comarca, que sovint van agafats de la mà. El mes d'abril passat va ser a l'Alicia't, on es va oferir un taller que combinava la riquesa dels nostres productes amb el patrimoni natural i cultural de la comarca, i al Vademercat, on va oferir tres plats amb productes de proximitats o singulars del municipi.

L'Anoia del Camp a la Taula és un projecte del Consell Comarcal de l'Anoia que té la voluntat de donar suport al teixit empresarial de productes alimentaris locals i de qualitat, una iniciativa que té més d'un centenar de membres adherits, està impulsat pel Consell i té el suport de la Diputació de Barcelona.