L'Ajuntament d'Abrera ha posat en marxa un projecte de recuperació de la varietat d'olivera becaruda, que és pròpia de la zona. Segons els xefs de cuina mediterrània que han valorat aquesta varietat, l'oli de becaruda té un gust intens i és ideal per consumir-lo cru en amanides o amb pa.

En general, la becaruda fa una producció més petita que altres varietats d'olivera, i potser per aquesta raó no ha estat prou valorada. No obstant això, es tracta d'una varietat antiga que està molt ben adaptada al cultiu de secà, i amb les oscil·lacions dels règims de pluges que podem observar darrerament a Catalunya, la becaruda podria ser una de les varietats que més ben adaptada està als canvis del clima de les dar-reres dècades.

El regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament d'Abrera, Xavier Ser-rat, considera que, per tal que aquesta varietat de conreu no es perdi a Abrera, han posat un viver a la finca municipal de Can Mor-ral del Riu, a partir d'esqueixos d'arbres antics, i que faran un inventari complet de les oliveres becarudes a Abrera.