L'Ajuntament de Calaf va estrenar aquest mes d'octubre el Pla Educatiu d'Entorn de la població, que va incloure diverses activitats dirigides tant a infants com a joves. Per als més petits, el pla inclou "Anem a jugar a l'escola", una iniciativa dirigida a infants de 2 a 10 anys que es porta a terme els dissabtes al matí en dos grups al CEIP Alta Segarra.

També hi ha programada l'activitat Biblioteca Oberta al mateix centre, tots els dilluns, dimarts i dijous de cinc a sis de la tarda, així com l'organització de l'activitat Patis Oberts al mateix centre educatiu, que es realitzaran els dimecres i els divendres en el mateix horari.

D'altra banda, en el marc del mateix Pla Educatiu d'Entorn, els alumnes de 2n a 4t d'ESO de l'IES Alexandre de Riquer van anar a Igualada a veure l'exposició I tu, de què vas?, de la Diputació de Barcelona. Es tracta d'una mostra que treballa la prevenció de drogodependències en joves de 12 a 16 anys d'edat.

A més a més, per últim, els dies 27 i 28 d'octubre es van portar a terme a l'institut unes xerrades en horari escolar per als alumnes que havien visitat l'exposició. Finalment, el dimecres 28, Antoni Duran va fer una conferència a la Biblioteca de Calaf sobre aquest mateix tema adreçada als pares i mares.