L'Ajuntament de Jorba ha comprat la finca de 2,8 hectàrees que inclou l'edifici del Castell de Jorba. El Castell de Jorba és un dels principals béns de patrimoni històric de què disposa el municipi. La compra ha estat finançada per 55.000 euros del programa Viure al Poble, de la Generalitat, i una donació de 5.000 euros d'un particular, Isidre Rovira.

La construcció va donar lloc a l'origen del poble al llarg del segle X, l'època del naixement de Catalunya, i és catalogat com a Bé Cultural d'Interès Nacional (BCIN). A dia d'avui, encara són visibles la base d'una de les seves torres, circular, i diverses estances i testimonis del recinte emmurallat.

L'objectiu d'aquesta adquisició per part de l'Ajuntament és poder iniciar un procés de recuperació i restauració d'aquest element de patrimoni històric, "evitant que continuï avançant el seu deteriorament". La primera etapa consistirà a trobar fórmules per aconseguir que es faci la recerca històrica pertinent, i després, en una segona etapa, i per fases, es començarà a treballar en un projecte de restauració i recuperació a mitjà i llarg termini.

Un cop estigui ultimada la seva restauració, se li podrà donar els usos culturals i turístics que es decideixin al municipi. Recentment, es va portar a terme una primera actuació d'arranjament del camí d'accés i de senyalització turística, que va ser subvencionada pel Pla de Desenvolupament Turístic de la Generalitat de Catalunya.

A mitjà termini, el Castell de Jorba, juntament amb altres castells anoiencs, es podria incloure en una ruta turística nacional, Castells de Frontera, promoguda per la Generalitat.