TV3 va demanar ahir disculpes de manera públic a l'audiència i a la "institució de la Generalitat i en especial a la seva presidència" per l'emissió d'un discurs del personatge del president de la Generalitat, José Montilla, al programa humorístic Polònia just després de l'emissió del missatge institucional del president autèntic, sense cap pausa.

Després de l'emissió de l'incident, la Generalitat havia expressat el seu malestar no pas per l'emissió del gag de Polònia, sinó perquè s'havia emès immediatament després del discurs institucional.

Segons va lamentar la cadena, l'emissió del discurs del personatge just després del missatge institucional i sense solució de continuïtat -anuncis o pauses- va provocar una "vinculació", que va donar una "idea de poc respecte per la seva figura que en cap cas no era la intenció de la cadena", segons va llegir la presentadora del Telenotícies Migdia.

El personatge de Montilla, que interpreta l'humorista Sergi Mas, va fer un discurs paròdic en què confonia la Marató de TV3 amb la gala de la nova programació de la cadena.