L'empresa a qui es van requalificar els terrenys de l'outlet d'Igualada era administrada per un tècnic municipal que és secretari de societats del consistori com ara el Patronat de l'Habitatge, Francesc Torras. Aquest es va associar posteriorment a Ánfora, societat en mans d'Antonio Jiménez, vinculat pel jutge Garzón als casos de corrupció investigats en l'operació Pretòria.

La figura de Torras torna a posar al primer pla el procés de requalificació de terrenys de Can Roca, a Igualada, en què va participar Time Plus, l'empresa de la qual ara s'ha sabut que era administrador quan es va produir el canvi de qualificació dels terrenys del futur outlet. Time Plus, propietària del sòl, es va associar a Ánfora i va aconseguir que li fos adjudicat el projecte d'outlet a Can Roca, que finalment ha quedat encallat.

La polèmica va començar amb el concurs per la concessió de l'outlet, pel qual van pugnar Igualada i Òdena amb dos projectes diferents. L'Ajuntament d'Òdena, socialista com l'igualadí, va tenir el suport de la patronal igualadina del tèxtil per elaborar el seu projecte, però poc abans de presentar-lo, Igualada va entrar també en el joc proposant uns terrenys que va requalificar de sòl industrial a "altres usos" al cap de pocs dies. Els terrenys eren de Time Plus.

Després de mesos d'espera, finalment el departament d'Innovació, Universitats i Empresa va donar la llicència d'outlet en disputa a l'Ajuntament d'Òdena, i el govern igualadí ja ha anunciat que recorrerà el concurs que es va fer. El govern de l'Entesa no veu clara la decisió.

El regidor d'Urbanisme i tercer tinent d'alcalde, Antoni Pàmies, ha qualificat en declaracions a Regió7 d'"absurdes" les informacions sobre la vinculació de l'empleat amb Ánfora: "estem parlant dels amics, dels amics, dels amics... Tot això entra dins l'òrbita privada".Pàmies recorda que "el procés de requalificació va ser a favor de Time Plus, amb què després es va associar el Grupo Ánfora; no tot el que hagi fet aquesta firma ni tots els seus empleats ha de ser sospitós".

El procés de requalificació dels terrenys de Can Roca, afegeix Pàmies, "va ser completament transparent, i així ho vam voler i es va reflectir als diaris". L'Entesa té "total confiança en aquesta persona, de la qual responem personalment". La tasca de Francesc Torras dins el consistori és "de secretari d'algunes empreses municipals. El Patronat Municipal de l'Habitatge, que té unes dimensions modestes, n'és una". Pàmies recorda que "moltes d'aquestes empreses municipals són petites, i hem d'optimitzar recursos, no podem tenir un secretari per a cada una".

El líder igualadí d'ERC, Joan Torras, defensava ahir, consultat per aquest diari, "la validesa del procés que es va fer a Igualada", tot i que lamenta que "no es va assumir cap acord perquè els terrenys tornessin a ser zona industrial". Els republicans diuen que "desconeixíem aquestes vinculacions, i ho hem sabut després, però es va votar a favor de la requalificació perquè havíem acordat de facilitar que hi hagués terrenys disponibles per a l'outlet". Joan Torras diu que "no sabíem què hi havia darrere de tot plegat" i creu que "els terrenys haurien de revertir-se a fins industrials".