El conseller d'Interior, Felip Puig, assegura que s'ha desenvolupat de manera 'impecable' el dispositiu policial d'aquesta matinada per desallotjar les més de 400 persones que ocupaven l'antic Palau del Cinema, a la Via Laietana. En una visita a Puig-reig ahir dissabte, Puig ha indicat que més de 350 agents dels Mossos d'Esquadra han participat en l'operació, que es va dur a terme, segons va indicar, de forma 'discreta' però també 'contundent'. Aquest fet, apunta el conseller, va evitar que l'antiga sala de cinema es convertís en una 'casa de la vaga', tal com va passar amb l'edifici del Banc d'Espanya a la plaça de Catalunya de Barcelona durant els dies de la vaga general del 29 de setembre.

Puig va relatar que els activistes havien exercit hores abans 'un dret legítim de manifestació', quan van fer una marxa reivindicativa contra la retallada de les pensions que va sortir de la plaça de Sants. La protesta, segons va apuntar el conseller, s'estava desenvolupant amb 'total normalitat', malgrat que s'havien produït algunes 'bretolades' i 'actes vandàlics', els quals va indicar que 'estudiarem si per la via penal o administrativa podem també perseguir i fer d'alguna manera pagar'.

En una atenció als mitjans de comunicació després d'assistir a la celebració de la festa de 'La Corrida' de Puig-reig, el conseller va refermar la contundència amb què s'actuarà a partir d'ara, en casos com aquest 'intent d'ocupació d'un edifici emblemàtic' fet amb un tarannà que mostra, segons considera Puig, una voluntat de 'provocació i alteració de l'ordre públic de la ciutat i del país'. Els ocupants volien quedar-se dins l'immoble -on no s'exerceix cap activitat des de fa anys i que és propietat del grup Balañà-, fins el pròxim 27 de gener, dia de la vaga general convocada per sindicats minoritaris, assemblees i entitats socials.