Tristane Banon, la periodista i escriptora que va acusar Dominique Strauss-Kahn d'haver intentat violar-la, una denúncia que ha estat arxivada per la Fiscalia, ha anunciat avui que renuncia a iniciar un procés pel civil contra l'exdirector de l'FMI. Banon, en una entrevista amb la televisió "Canal Plus", ha explicat que no es constituirà en acusació particular ja que la Fiscalia va "reconèixer el seu estatut de víctima" en indicar que el comportament de Strauss-Kahn amb ella es podia qualificar d'"agressió sexual".

"Caldria esperat que demani perdó, però crec que és demanar massa a aquest senyor. Li aconsello sobretot que tingui un perfil baix", va declarar. La dona, de 32 anys, que havia amenaçat amb constituir-se en acusació particular si s'arxivava la seva querella, ha precisat que ha canviat d'opinió perquè el dictamen de la Fiscalia havia estat "extremadament rar" i "ningú hauria pogut preveure-ho". S´ha mostrat, en qualsevol cas, satisfeta amb aquesta decisió: "és una victòria perquè em tractava de confabuladora".

El passat 13 d'octubre, el Ministeri Públic va estimar que no hi ha proves per acusar Strauss-Kahn d'intent de violació el 2003, però també que havien prescrit els fets objectes de la denúncia, reconeguts com agressió sexual en la investigació duta a terme per la policia. D'aquesta manera, i dos mesos i mig després de lliurar-se de la persecució penal als Estats Units, on va ser acusat d'intent de violació per una empleada d'un hotel de Nova York, el dirigent socialista s'allunyava també del risc de la presó a França .