Un terratrèmol de 7,3 graus de magnitud a l'escala de Richter ha sacsejat aquest divendres el nord-est del Japó, segons ha informat l'agència Reuters. El fort terratrèmol amb epicentre a la costa del nord-est del país ha fet activar l'alerta per tsunami a les àrees costaneres, on les onades poden arribar als dos metres d'altura. El sisme ha sacsejat edifici de Tòquio però sembla que de moment no hi ha destrosses importants. Les centrals nuclears s'han aturat de forma preventiva.

L'Agència Meteorològica del Japó ha retirat l'alarma de tsunami dues hores després que s'hagi aixecat l'alerta al nord-est del país arran d'un fort terratrèmol amb epicentre a la costa, prop de Fukushima. El tremolor ha sacsejat edificis en ciutats tan llunyanes com Tòquio (a més de 200 quilòmetres), segons ha dit la televisió pública NHK, i no ha provocat morts.

L'episodi d'aquest dimarts ha encès totes les alarmes després que el març del 2011 un terratrèmol i un tsunami causessin 20.000 persones mortes i desencadenés la pitjor crisi nuclear en 25 anys davant del col·lapse de la central nuclear de Fukushima Daiichi.