El president del govern d'Extremadura, José Antonio Monago, va anunciar ahir una reforma fiscal -que es presentarà en detall després de l'estiu- de 50 milions d'euros, que inclou una nova baixada del tram autonòmic de l'IRPF per al 90% dels contribuents extremenys.

En l'acte de presentació del programa Santander Advance, Monago ha explicat que l'equip del conseller d'Hisenda i Administració Pública, Clemente Txeca, ja està treballant en la reforma fiscal, que beneficiarà la immensa majoria dels contribuents d'Extremadura.

Es presentarà després de l'estiu i té dos objectius: primer, reduir com a mínim l'IRPF en el 15% de mitjana per als contribuents amb rendes inferiors a 24.000 euros -uns 430.000 extremenys-, i, segon, tornar anualment als extremenys més de 300 euros. A la rebaixa del tram autonòmic de l'IRPF, Monago ha sumat les reduccions que ja es van anunciar en el passat Debat sobre l'Estat de la Regió per valor de 26 milions d'euros. "Vull que els diners en definitiva sigui a la capacitat de despesa dels ciutadans, a la butxaca dels nostres paisans, i que junts puguem consolidar la recuperació econòmica d'Extremadura", va manifestar.