Dos ciutadans britànics que van viatjar a Síria per unir-se als rebels van admetre davant d'un tribunal de Londres que havien planejat cometre atemptats terroristes al Regne Unit. Mohammad Nahin Ahmed i Yusuf Zubair Sarwar, tots dos de 22 anys, van estar l'any passat vuit mesos al país àrab després de contactar amb un grup d'integristes islàmics a Birmingham, la seva ciutat de residència.

Van ser detinguts a l'aeroport londinenc de Heathrow després de tornar el gener passat per una unitat de la lluita contra el terrorisme de la policia britànica. Els agents els van trobar càmeres amb "milers" de fotografies de la guerra a Síria i de tots dos posant amb armes. També van trobar restes d'"explosius de tipus militar" i nitroglicerina a la seva roba, fet que va portar els investigadors a deduir que podrien planejar actes terroristes en algun moment.

Durant la vista celebrada a la Cort de la Corona de Woolwich, a la capital del Regne Unit, Nahin Ahmed i Zubair Sarwar es van declarar culpables d'un delicte relacionat amb la preparació d'actes de terrorisme.

Els gihhadistes van tornar a Birmingham per la pressió exercida per les seves famílies quan aquestes van descobrir que es trobaven a Síria combatent amb un grup anomenat Kateeba al-Kawthar.