El primer ministre sortint de l'Iraq, Nuri al Maliki, va exhortar l'Exèrcit i la Policia a quedar-se al marge de la crisi política i limitar-se a les seves funcions de mantenir la seguretat i protegir el país. "Insto els comandants, oficials i altres empleats dels serveis de seguretat a mantenir-se allunyats de la crisi política, per evitar que els gihadistes de l'Estat Islàmic (EI) aprofitin la situació", va advertir durant un encontre amb líders militars retransmès per la televisió iraquiana.

El primer ministre designat de l'Iraq, el xiïta Haidar al Abadi, va demanar unitat als iraquians per lluitar contra els gihadistes. Al Abadi, encarregat de la formació del nou govern, va assenyalar el terrorisme com la seva prioritat, perquè amenaça directament l'Estat iraquià.

El vicepresident nord-americà, Joseph Biden, va demanar al president de la regió autònoma iraquiana del Kurdistan, Massud Barzani, que cooperi amb el recent designat nou primer ministre de l'Iraq per formar un govern "que representi tots els iraquians". Biden va telefonar tant a Barzani com al president del Parlament iraquià, el sunnita Selim al Yaburi, per parlar sobre la designació d'Al Abadi.

Els països de la Unió Europea (UE) van acordar "considerar" la petició d'armes per part dels kurds per fer front als gihadistes de l'Estat Islàmic a l'Iraq, i van advocar per incrementar l'assistència humanitària als ciutadans més afectats pel conflicte a aquest país.

Almenys 80 combatents de l'Estat Islàmic van morir en atacs de l'aviació iraquiana contra importants posicions gihadistes al sud i a l'oest de Mossul, al nord de l'Iraq, va explicar el cap de seguretat de la província de Nínive, Mohammad al Bayati.

Almenys dues persones van morir, entre elles un pilot, i vint més van resultar ferides en estavellar-se un helicòpter que transportava ajuda humanitària cap a la muntanya Sinyar, al nord de l'Iraq. L'helicòpter de l'Exèrcit iraquià va caure per una avaria tècnica en enlairar-se després de deixar l'ajuda als desplaçats.