Sor Lucía Caram, que dimecres va protagonitzar un acte de suport a l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i el President de la Generalitat, Artur Mas, va descartar ahir dedicar-se activament a la política i seguirà treballant per als més desafavorits. "La meva opció és la vida religiosa", va afirmar en una entrevista a Catalunya Ràdio, on va assegurar que vol continuar sent monja i "acompanyant el moviment social al servei persones".

Caram també va afegir que vol veure el papa Francesc per "sumar complicitats en un pacte contra la pobresa" i va instar els ciutadans a pensar "quin model de país es vol" i anar a votar "amb compromís". La monja de clausura dominicana va afegir també que té amics "de tots els colors polítics".

Per la seva banda, la monja Teresa Forcades, líder de Procés Constituent, va afirmar ahir que essent "presidenciable" mantindria la seva responsabilitat de "complir amb l'Evangeli".

També a Catalunya Ràdio, Forcades, que recentment ha anunciat la seva decisió de ser candidata el 27-S, va assegurar que la disjuntiva entre ser monja i un càrrec polític li ha plantejat la seva comunitat, "no pas instàncies superiors", lamentant que "tinguem assumit que la política és una cosa bruta". Forcades entén que el debat sobre si pot fer o no aquest pas no és una qüestió de "tenir dret o no" d'ocupar un lloc públic sinó de "tenir uns marges de llibertat per poder actuar".