La directora dels Serveis Territorials d'Ensenyament a Barcelona va admetre ahir que havia convocat dues reunions amb directors d'institut per informar-los sobre el paper dels centres en la consulta alternativa del 9-N, encara que va negar que els donés instruccions sobre com havien de procedir. Segons fonts judicials, Montse Llobet va comparèixer durant poc més d'una hora com a testimoni davant el magistrat del TSJC que investiga el President català, Artur Mas, la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, i l'exvicepresidenta Joana Ortega per la celebració de la consulta sobiranista del 9-N.

Rigau va negar en un escrit dirigit a la Fiscalia, el 12 de novembre passat, que s'haguessin celebrat reunions entre els responsables del seu departament i directors de centres d'ensenyament dirigides a "determinar la manera de procedir en relació amb el procés participatiu".

Davant el magistrat, la directora dels Serveis Territorials d'Ensenyament a Barcelona-Comarques va reconèixer que n'havia convocat i havia celebrat dues reunions, el 16 i el 22 d'octubre, per donar informació i tranquil·litzar una cinquantena de directors d'institut davant el 9-N.