El líder del PSC, Miquel Iceta, va assegurar que demanarà al número u de la llista unitària independentista i exeurodiputat d'ICV, Raül Romeva, "retre comptes" per la gestió realitzada pel President català, Artur Mas (CDC), amb el suport del líder d'ERC, Oriol Junqueras.

El primer secretari del PSC es va referir al pacte de coalició entre CDC i ERC amb les entitats sobiranistes, una candidatura en la qual Mas seria el quart i Junqueras el cinquè, i encara que la liderarà Romeva, és previst que Mas sigui de nou president si aquesta llista guanya les catalanes del 27-S.

En una conferència a Barcelona al "Fòrum Europa. Tribuna Catalunya", Iceta va assegurar que li "sap greu" demanar rendició de comptes a Romeva, "que no ha tingut res a veure" amb la gestió de Mas i Junqueras, però que, en posar-se al capdavant d'aquesta llista, ell mateix "ha decidit retre comptes" de la gestió dels dirigents de CDC i ERC.

En aquest sentit, Iceta va afirmar que "demanar comptes" a les número 2 i 3 de la llista independentista, Carme Forcadell i Muriel Casals, també "seria injust", ja que Mas i Junqueras són els responsables d'un balanç "no gaire positiu". A la conferència d'Iceta hi van assistir destacats socialistes, com el líder de PSC a Barcelona, Jaume Collboni, i l'exprimer secretari Pere Navarro, a més de representants d'altres partits, com el portaveu parlamentari de CiU, Jordi Turull, i la coordinadora nacional d'ICV, Dolors Camats.

A Mas "li va la vida"

D'altra banda, Iceta va ironitzar en referència a Mas: "A alguns els va la vida, estan disposats a ser quarts per continuar com a president".