El primer ministre grec, Alexis Tsipras, va optar per una remodelació de Govern limitada, que es va consagrar amb el jurament dels nous ministres i que exclou als membres dissidents respecte a l'acord, per guanyar estabilitat.

Els canvis es van centrar a substituir al ministre d'Energia, Panayotis Lafazanis, i els quatre ministres adjunts que van votar en contra del paquet de mesures pactades amb els creditors en la votació del Parlament el dimecres passat.

Així, Lafazanis és substituït per Panos Skurletis, un dels estrets col·laboradors de Tsipras, que deixa la cartera de Treball en mans de Yorgos Katrúgalos, qui fins ara dirigia un viceministeri.

La destitució de Lafazanis era un dels canvis esperats, doncs és representant de la Plataforma d'Esquerra, el corrent més radical dins de Syriza, oposada a l'aplicació de polítiques d'austeritat.

En una entrevista publicada ahir en el diari Agorá, Lafazanis va afirmar que "l'esquerra" ha perdut "la seva credibilitat i s'arrisca a perdre la seva pròpia ànima".

L'exministre va sostenir que Syriza no ha d'acceptar i aprovar el nou programa de rescat i que si persisteix en aquest objectiu, es planteja unir-se a un altre partit, encara que va afirmar que, de moment, continuarà lluitant en les files del seu partit per defensar "els grans principis i valors i l'orientació antimemorando (programa de rescat)".

D'altra banda, la remodelació inclou a un nou ministre adjunt pertanyent al soci de coalició, el nacionalista Grecs Independents.

Es tracta de Pavlos Jaikalis, un actor còmic sense experiència política que serà el nou ministre adjunt de Seguretat Social.

Un gest que es va interpretar com recompensa a la fidelitat de Grecs Independents, que malgrat haver expressat les seves reserves sobre la idoneïtat de les reformes, va votar en bloc a favor del principi d'acord.