El secretari d'Estat nord-americà, John Kerry, va assegurar ahir a Qatar, després de reunir-se amb el Consell de Cooperació del Golf (CCG), que l'acord nuclear amb l'Iran "millorarà la situació de seguretat" a l'Orient Mitjà i el va instar a reforçar la cooperació antiterrorista amb els EUA. En una conferència de premsa amb el seu homòleg de Qatar, Khaled al-Atiya, Kerry va precisar que els EUA estan "totalment en contra" del suport que l'Iran "dóna al terrorisme" al Iemen, Síria i l'Iraq i va alertar que Washington no canviarà la seva posició.

Al-Atiya va demanar als Estats Units que ampliï la política de no proliferació a tot l'Orient Mitjà, i no només a l'Iran, en una clara referència a Israel, que mai ha confirmat ni desmentit tenir armament nuclear ni ha ratificat el Tractat de No Proliferació (TNP ).

D'altra banda, el secretari d'estat nord-americà va fer una crida a tenir més cooperació entre els Estats Units i els membres del CCG -l'Aràbia Saudita, Qatar, els Emirats Àrabs Units, Kuwait, Bahrain i Oman- contra qualsevol "activitat desestabilitzadora" a l'Orient Mitjà, principalment contra els grups extremistes com són l'Estat Islàmic (EI) i Al-Qaida.