El cap de llista de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) a la Generalitat, Antonio Baños, va assegurar ahir que a la seva formació no li serveix que l'independentisme obtingui 68 escons a les eleccions del pròxim 27 de setembre, sinó que és necessari que el procés aconsegueixi "una majoria popular". En aquest sentit, tal com ja havia fet ahir mateix el diputat David Fernández, va assegurar que cal el 55% dels vots.

En canvi, el portaveu d'ERC al Parlament, Sergi Sabrià, va abonar el mínim que ha establert Artur Mas -68 diputats, majoria absoluta del Parlament- per donar legitimitat al procés independentista català i que comenci a "tirar endavant".

Per la seva banda, Unió es reivindica fora de l'"immobilisme" del PP i també al marge de la independència "exprés" que volen CDC i ERC, va assegurar el diputat Antoni Picó, que també va rebutjar el caràcter plebiscitari.

També equidistant entre favorables i contraris a la independència es va posicionar Catalunya sí que és pot, que agrupa ICV, IU i Podem, entre d'altres, que va arremetre contra les formacions independentistes per la "confusió general" que estan creant sobre la majoria que consideren idònia per avalar la independència, va dir el seu candidat Lluís Rabell. El candidat d'aquesta coalició va advertir, a més a més, que si guanya Junts pel Sí, l'únic segur és que Artur Mas repetirà com a President de la Generalitat de Catalunya i tornaran a aplicar-se les receptes neoliberals.