25 cadàvers han estat recuperats de l'aigua després que la nau en la qual viatjaven centenars d'immigrants en direcció a Itàlia bolqués aquest dimecres a poques milles de la costa de Líbia, han confirmat fonts de la Guàrdia costanera. El nombre de persones rescatades amb vida, d'acord amb les mateixes fonts, puja a 400 immigrants.

Aquest és el balanç provisional del succés, ja que les operacions continuaven ahir en curs, i hi participaven vaixells de la Marina Italiana, de l'operació comunitària Tritó i el vaixell Dignity I de Metges Sense Fronteres (MSF), entre d'altres.

L'embarcació de MSF ja albergava cent immigrants més, socorreguts durant el matí en una altra operació diferent, va explicar a Efe la portaveu de l'organització, Sara Creta.

Els supervivents apunten que en el moment del naufragi devien viatjar a la barcassa unes 600 persones, de manera que no es descarta que hi hagi més morts.

Per la seva banda, MSF va elevar aquesta dada, ja que va afirmar que unes 700 persones viatjaven a bord en el moment de la bolcada.

L'incident es va produir a unes quinze milles (uns 24 quilòmetres) de les costes de Líbia, a les primeres hores d'aquesta tarda de dimecres.

La Central Operativa dels guardacostes, a Roma, va rebre un avís de la seu de Catània (Sicília) que avisava de l'existència d'una nau en dificultats i carregada d'immigrants al Canal de Sicília.

Així, la Central va sol·licitar el desviament de diverses embarcacions perquè acudissin al lloc on es trobava la barcassa en problemes.

Segons la primera reconstrucció dels fets, els immigrants, quan van veure arribar les naus d'auxili, es van amuntegar a un costat de la pastera, que va bolcar, i es van precipitar, així, a l'aigua.

Cinc persones van haver de ser traslladades a port en helicòpter, perquè necessitaven assistència mèdica urgent.

Segons MSF, ahir, cap a les set de la tarda, a la zona del succés "ja no hi queda res i el vaixell s'ha enfonsat", de manera que les naus que van participar en el dispositiu van emprendre la tornada a port per desembarcar els immigrants.

Les persones rescatades i les víctimes s'encaminaven a un port del sud d'Itàlia que encara no havia estat determinat, tot i que des de MSF es creia que podria ser a Calàbria, atès que Sicília es troba saturada després de les últimes arribades massives d'immigrants.

Les bones condicions meteorològiques afavoreixen aquests dies el flux d'immigració procedent de les costes nord-africanes cap a Itàlia, pont natural amb el continent europeu.

Abans d'ahir, l'Organització Internacional per a les Migracions va informar que en el que va d'any ja han mort 2.000 persones que intentaven creuar el Mediterrani.