L'Associació Unificada de Guàrdies Civil (AUGC) ha expressat el seu "desconcert" per la justificació oferta pel ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, per reunir-se amb Rodrigo Rato ja que "no hi ha constància" que l'expresident de Bankia hagi presentat una denúncia per sentir-se intimidat.

En un comunicat, l'AUGC ha lamentat que Fernández Díaz "empri diferent rasadora per mesurar les amenaces rebudes per dos ciutadans espanyols", en referència a les que -assegura- pateix un guàrdia civil, "la tasca del qual va servir per desarticular una banda criminal", i que -sosté- han estat obviades, enfront de les que, segons sembla, ha rebut Rato.

El ministre de l'Interior va assegurar divendres al Congrés que es va reunir al seu despatx amb Rato perquè aquest li va expressar la seva preocupació per la seva seguretat i la de la seva família, ja que rep amenaces i ofenses, verbals i en les xarxes socials.

Segons l'AUGC, mentre no hi ha constància que Rato "hagi presentat cap denúncia per sentir-se intimidat", sí que hi ha proves que certifiquen que l'agent "ha patit amenaces greus i serioses", que ha comunicat a la cadena de comandaments de la Guàrdia Civil, sense que hagin estat ateses.

Per aquest "tracte diferenciat", l'AUG ha reiterat la seva exigència de dimissió del ministre ja que "una vegada més es produeix una mostra de la manca d'atenció cap als greus problemes interns que pateixen els guàrdies civils".

El PP tanca la controvèrsia

Per la seva banda, el PP dóna "per tancada" la polèmica sobre la reunió que va mantenir el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, amb l'exvicepresident del Govern i expresident de Bankia, Rodrigo Rato, segons va assegurar ahir la vicesecretària d'Estudis i Programes del Partit Popular, Andrea Levy.

En declaracions a la Cope, Levy va destacar l'actitud de "transparència" del ministre que "va actuar en tot moment en el seu deure i responsabilitat d'atendre una persona que temia per la seva vida després de les amenaces que estava rebent".

La representant del PP va subratllar la compareixença "exhaustiva" de Fernández Díaz al Congrés, pocs dies després de conèixer-se la notícia, i va considerar que el ministre "va actuar de bona fe en un tema que afectava la seguretat d'un exvicepresident del Govern", i va criticar l'actitud electoralista de l'oposició.

Crítiques de l'oposició

El secretari de Política Federal del PSOE, Antonio Pradas, va qualificar ahir d'"improbable i increïble" que el president del Govern, Mariano Rajoy, no conegués la reunió celebrada pel ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, i l'exvicepresident del Govern Rodrigo Rato.

El número tres del PSOE, que es va reunir ahir amb l'alcalde de Marbella (Màlaga), José Bernal (PSOE), va manifestar en roda de premsa que "o s'està mentint dient que Rajoy no coneixia aquesta reunió, o hi ha hagut un acte de traïció al mateix president del Govern per, ni més ni menys, que el ministre de l'Interior".

Per això, el dirigent del PSOE va demanar que s'assumeixin responsabilitats que passarien, segons la seva opinió, "en un cas, per una dimissió" i, en l'altre, "per dos dimissions", depenent si el president era coneixedor o no de la reunió entre el ministre i Rodrigo Rato, investigat per corrupció.

Qui també va dir-hi la seva, en aquest cas a través de twitter, va ser el secretari general de Podem, Pablo Iglesias, que va assegurar que el que preocupa en realitat al ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, no és la seguretat de Rodrigo Rato, sinó la llei del silenci que cal, al seu judici, per "salvar" el PP.