Regió 7

El president del Segarra-Garrigues recorda que és el Govern qui posa les traves

Josep Maria Jové demana que, si es vol fer un front comú, primer es convenci els ecologistes

23.08.2015 | 00:00

El president del canal Segarra-Garrigues, Josep Maria Jové, va recordar al conseller d'Agricultura, Jordi Ciuraneta, que fins ara ha estat la Generalitat qui ha posat les principals traves per canviar els usos de canal i afavorir el reg a les zones zepa (zones d'especial protecció de de les aus). Jové ho va dir en referència a l'entrevista a l'ACN en què Ciuraneta reclama un "front comú" de la societat civil lleidatana per ampliar els usos de canal i fer possible que "cohabitin" pagesos i aus. Jové demana que, si es vol fer un front comú, primer es convenci els ecologistes, ja que és aquest col·lectiu el que sempre ha tingut més pes a Brussel·les a l'hora de plantejar aquesta qüestió.
El president del Segarra-Garrigues va assegurar que el plantejament de Ciuraneta té tot el seu suport però va insistir que si realment es vol tenir força davant les autoritats comunitàries és imprescindible que s'arribi a un consens amb les entitats ecologistes. "El primer que s'hauria de fer aquí a Catalunya és parlar amb els ecologistes i convèncer-los, explicar-los bé què és aquest canal perquè molts encara no ho saben i parlen sense conèixer la realitat del sector; a partir d'aquí ficar-nos tots d'acord en una posició conjunta, perquè si anem a Brussel·les per separat per descomptat que el sector agrari no en traurà res", va afirmar.
Jové va voler recordar que sempre que entra un nou conseller vol canviar-ho tot, però que no pot fer-ho perquè "topa amb els responsables de Medi Ambient del mateix Govern".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

Boira i mínimes entre els 8 i els 13 graus durant aquest divendres

Les màximes es mouran entre els 18 i els 23 graus a les hores centrals del dia

Disminueixen les demandes de divorci al Bages i al Moianès

Disminueixen les demandes de divorci al Bages i al Moianès

El nombre de demandes es manté al Berguedà i augmenta lleugerament a l'Anoia

Les demandes de dissolució matrimonial al Bages i al Moianès disminueixen un 8,5%

Les xifres es mantenen a l´Anoia i augmenten un 15% al Berguedà

Rajoy no és investit en primera votació en votar ´no´ la meitat de diputats

El candidat del PP no ha aconseguit la confiança suficient de la cambra en haver sumat almenys 176...

L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema