El nou dirigent del Partit Laborista britànic, Jeremy Corbyn, promet un lideratge "d'unitat" i amb una àmplia participació femenina en el seu equip d'oposició. Així ho va destacar a través d'un article publicat ahir en la versió digital del dominical The Observer, en el qual es va mostrar satisfet a l'hora d'aprofitar "tot el talent" dels 232 diputats laboristes a la Cambra dels Comuns, tot i que un grapat ja ha indicat que no treballarà amb ell.

A l'article, Corbyn va assenyalar que les dones representaran "la meitat" de l'equip d'oposició, que buscarà treballar amb tots els sectors del partit, sense culte a la personalitat "ni abusos ni rancor". L'objectiu, va afirmar en el text, és el de construir un nou i més ampli moviment laborista, "més amable, més respectuós, però també valent", que demostri a la gent que "inequívocament està de la seva part".

D'altra banda, el flamant líder laborista també va argumentar que la seva victòria en les eleccions internes, amb un 60% dels vots dels militants laboristes, desmenteix la creença que la gent jove no està interessada en política i demostra que "milions de persones volen una alternativa".

El número dos del Partit Laborista britànic, Tom Watson, va dir ahir que hi ha "zero probabilitats" que es produeixi un cop intern per enderrocar el recentment elegit líder de la formació.

Ho va assenyalar al programa d'Andrew Marr de la BBC1, en el qual Watson va assegurar que, malgrat les possibles discrepàncies entre diversos sectors laboristes, no hi haurà trames per deposar Corbyn "perquè els membres del partit no ho acceptarien".

De fet, el mandat rebut és més ampli que el que va rebre Blair en ser triat líder l'any 1994.