Regió 7

Les joves menors d´edat ja necessiten el consentiment patern per poder avortar

La reforma de la llei per interrompre l'embaràs remet a les obligacions que el Codi Civil estableix per als pares

24.09.2015 | 00:00

Les noies de menys de 18 anys que vulguin interrompre l'embaràs necessiten, des d'ahir, el consentiment patern o del tutor legal.
L'entrada en vigor de la reforma de la llei de l'avortament es produeix després de la publicació al Butlletí Oficial d'Estat (BOE) de la modificació de la Llei Orgànica 2/2010, del 3 de març, de salut sexual i reproductiva i de la interrupció voluntària de l'embaràs.
La reforma exigeix a les menors d'edat que no desitgin continuar amb la gestació tenir el permís dels seus progenitors. Segons s'indica en el text, que les menors siguin acompanyades dels seus representants legals, pare o mare, persones que ostenten la pàtria potestat o tutors "és fonamental per a situacions de vital importància i impacte futur, com és la interrupció voluntària de l'embaràs".
Per justificar la reforma, s'exposa que "no es tracta únicament de la protecció de la menor", sinó que, s'assevera, "la seva cura comprèn el nucli essencial de totes aquestes figures jurídiques", tal com fixa el Codi Civil, on s'estableix que entre els deures i facultats de l'exercici de la pàtria potestat hi ha el de "vetllar per ells, tenir-los en la seva companyia, alimentar-los, educar-los i procurar-los una formació integral".
Per tant, s'assegura, l'antiga llei "impedeix als progenitors i tutors complir amb l'obligació recollida en el Codi Civil", i "priva les menors" de poder disposar, "en un moment crucial i complicat de la seva vida", de l'assistència de les persones que exerceixen la seva pàtria potestat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

Boira i mínimes entre els 8 i els 13 graus durant aquest divendres

Les màximes es mouran entre els 18 i els 23 graus a les hores centrals del dia

Disminueixen les demandes de divorci al Bages i al Moianès

Disminueixen les demandes de divorci al Bages i al Moianès

El nombre de demandes es manté al Berguedà i augmenta lleugerament a l'Anoia

Les demandes de dissolució matrimonial al Bages i al Moianès disminueixen un 8,5%

Les xifres es mantenen a l´Anoia i augmenten un 15% al Berguedà

Rajoy no és investit en primera votació en votar ´no´ la meitat de diputats

El candidat del PP no ha aconseguit la confiança suficient de la cambra en haver sumat almenys 176...

L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema