El president de la Cambra de Representants dels EUA, el republicà John Boehner, va confirmar ahir la renuncia al seu càrrec al capdavant de la Cambra Baixa, així com el seu escó a partir del 30 d'octubre. En un comunicat, Boehner diu que va decidir dimitir perquè "perllongar la crisi que viu la presidència faria un dany irreparable a la institució".

"La meva missió cada dia és lluitar per un Govern més petit, menys costós i més responsable. En els últims cinc anys, la nostra majoria ha avançat reformes conservadores que ajudaran als nostres fills i als seus fills. Estic orgullós del que hem aconseguit", assegura.

Boehner ha patit fortes pressions de l'ala més dura del partit i, segons va indicar, tenia pensat renunciar l'any passat, però la inesperada derrota del seu "número dos", Eric Cantor, a les legislatives de novembre li va fer reconsiderar la decisió per donar continuïtat al seu projecte. "El primer treball de qualsevol president és protegir aquesta institució que tots volem. El meu pla era servir fins al final de l'any passat, però em vaig quedar per donar continuïtat a la Conferència Republicana i la Cambra", explica a la nota.