El líder del PSC, Miquel Iceta, proposa buscar la màxima "transversalitat" entre els partits catalans per arribar a una "gran coalició pel seny" que permeti evitar el "desastre" al qual es veu abocada Catalunya amb un pacte entre els independentistes de Junts pel Sí i la CUP. Iceta insta el president català, Artur Mas, a estar a l'"altura de les seves responsabilitats", a "assumir que ha perdut el plebiscit sobre la secessió que ell mateix va convocar" i, al mateix temps, a "acceptar el mandat de governar que li han donat els catalans buscant la millor fórmula". Una fórmula, recalca, que "no és la declaració unilateral d'independència, la ruptura de la legalitat i el fet de situar les institucions catalanes fora de la llei".

"Catalunya necessita govern, estabilitat i un pacte amb la resta d'Espanya, i l'amalgama de Junts pel Sí i la CUP no donarà ni govern, ni estabilitat, ni pacte i, per tant, cal buscar un altre camí", subratlla Iceta, que creu que "tot el que impliqui una via unilateral i de ruptura de la legalitat serà el camí més ràpid cap al desastre per a Catalunya" i provocarà "danys de difícil reparació".

D'altra banda, Iceta no entén que després que la mateixa CUP admetés que el "plebiscit" del 27-S s'havia perdut, les formacions secessionistes "facin abstracció" del resultat i precipitin una sortida "que és la més arriscada i la que més mal pot fer a Catalunya". "El que li convé és un Govern estable, que tingui com a prioritats les solucions als problemes del país i ataqui l'emergència social que patim; un Govern que sigui capaç de fer també una negociació amb les institucions de l'Estat després de les generals", insisteix. "Cal apel·lar a la responsabilitat del president Mas; l'espectacle d'una Presidència de la Generalitat sotmesa a una subhasta és indigne per a la institucions i és no servir als interessos dels catalans", assenyala el líder socialista català, que creu que "l'espectacle d'aquests dies convé no prolongar-lo".