El ministre de Justícia, Rafael Catalá, va qualificar ahir d'"inadequada" la concentració de diversos centenars de persones davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) en suport dels imputats per la consulta del 9-N, "pel que significa de generació de pressió cap a un tribunal".

Catalá, en declaracions als passadissos del Congrés dels Diputats, va secundar així el suport a la independència dels jutges expressat ja dimarts pel TSJC i el Consell General del Poder Judicial (CGPJ), després d'aquesta concentració.

D'altra banda, el president de Ciutadans, Albert Rivera, va assegurar ahir que el PP posa "en safata" als nacionalistes per fer "victimisme" en relació amb les declaracions de responsables de la Generalitat davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) pel 9-N.

Per la seva banda, el president de Societat Civil Catalana (SCC), Rafael Arenas, va criticar ahir l'"escàndol que es pretén muntar" arran de la declaració de Mas, i de dos membres del seu Govern pel 9-N, cosa que considera dins de l'"absoluta normalitat".

Paral·lelament, el portaveu de Podem Catalunya, Marc Bertomeu, va qualificar d'"atac a la democràcia" les imputacions de membres del Govern català per la consulta alternativa del 9 de novembre, però va deixar clar que no se "solidaritza" amb el President català, Artur Mas, i no li donarà suport en la seva declaració d'avui.