Artur Mas ha declarat aquest matí al TSJC, imputat pel 9-N, i ho ha fet acompanyat per centenars de persones que han volgut ser davant de l'edifici judicial per donar-li suport. A més dels 400 alcaldes catalans, diputats autonòmics i consellers del Govern, s'hi han desplaçat nombrosos ciutadans.

En total, quatre autocars s'han omplert a les comarques centrals. Dos amb un centenar de persones des de Manresa, un des de Berga i un altre des d'Igualada. L'expedició del Bages ha sortit a les set del matí de Manresa amb dos autocars gairebé plens. Els concentrats han aclamat Mas quan ha entrat a tres quarts de deu a l'edifici judicial. Feia més d'una hora que la gent l'esperava. La zona del passeig de Lluís Companys s'ha convertit en una ratera per on no s'hi podia passejar. S'han estat cridant lemes com "Tots som Mas!", "Fora, fora, fora, la justícia espanyola", o el que fa més fortuna: "Mas president, Catalunya independent".

Un centenar de bagencs acompanyen Mas

Una expedició d'un centenar de bagenc ha fet costat al president de Catalunya en la citació ordenada pel TSJC sobre el 9N el mateix dia que fa 75 anys les autoritats franquistes van executar el president de la Generalitat, Lluís Companys.

Centenars de persones s'han aplegat davant del TSJC. Firma: Ramon Aran

Aquest centenar de bagencs han rebut Mas amb aplaudiments i crits d'ànim quan ha arribat al Palau de Justícia, al passeig de Lluís Companys, a tres quarts de deu, acompanyat per una comitiva d'uns quatre-cents càrrecs electes que s'han quedat a les portes del tribunat els 90 minuts, aproximadament, que ha durat la declaració del president. N'ha sortit a falta de cinc minuts per dos quarts de dotze. Entre els càrrecs electes de la zona, hi havia els alcaldes de Manresa, Cardona, Moià, Sallent, Rajadell, entre altres, a més d'una notable representació de regidors. Els milers d'assistents a la concentració han començat a abandonar la zona cap a tres quarts de dotze. A banda dels dos autocars bagencs que han sortit de Manresa a les set del matí, es preveia que un autocar sortís de Berga. El folklorista i filòleg manresà Joan Vilamala ha expressat el convenciment que, malgrat que no és convergent, "el més digne" és que Mas segueixi liderant el procés com a president. Per la seva banda, el regidor convergent de Monistrol de Calders Valentí Prat ha afirmat que, tot i l'acte de suport d'avui, Mas és capaç, si cal, de fer una passa enrere "per Catalunya".

Berguedans també es desplaça per donar suport al president de la Generalitat

Diversos polítics del Berguedà també han volgut ser present avui a Barcelona per donar suport a Mas. Entre els assistents destaquen, l'exdiputada Montse Ribera; l'alcalde de Gironella i president del Consell Comarcal, David Font; l'alcalde de la Pobla de Lillet, Vicenç Linares; el delegat del Govern, Juli Gendrau; l'alcalde de Guardiola de Berguedà, Josep Lara; i l'alcalde de Vallcebre, Lluís Cadena.

A més de les personalitats polítiques, també hi han assistit membres de l'ANC de la comarca:

Berguedans al davant del Palau de Justícia, aquest matí, per donar suport a Mas